У Кабміні анонсували публічне обговорення земельної реформи

Читать на русском
У понеділок, 13 січня, відбудеться громадське обговорення земельної реформи. Озвучать фінальну версію земельної реформи в Україні і пояснять запропоновані зміни до законопроекту.
Фото - «Слово і Діло».

У понеділок, 13 січня, відбудеться громадське обговорення земельної реформи.

Як повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України, представники уряду, депутати фракції «Слуга народу», аграрного комітету Верховної ради озвучать фінальну версію земельної реформи в Україні і пояснять запропоновані зміни до законопроекту.

Погарячкував зі строками: Зеленський обіцяв провести земельну реформу вже у 2019 роціДо кінця 2019 року не вдалося схвалити закон про ринок землі. Також передбачається, що питання продажу землі іноземцям буде винесено на референдум.

Як відомо, Верховна рада схвалила в першому читанні законопроект №2178-10 про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні. Згідно з документом мораторій на продаж землі припинить діяти з 1 жовтня 2020 року, а купувати землю зможуть громадяни України, держави і територіальні громади.

Цю ініціативу підтримала тільки президентська фракція та 13 позафракційних нардепів. Жодного голосу не дали «Голос», «ЄС», «Батьківщина», «ОПЗЖ» та депутатська група «За Майбутнє». Найгостріше постало питання щодо продажу сільгоспземель іноземцям.

Нагадаємо, спікер Дмитро Разумков назвав терміни, коли комітет завершить розгляд поправок до законопроекту про земельну реформу.

Наші аналітики відстежили, що всі п'ять фракцій парламенту обіймають різні позиції щодо земельного питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: