Рада попередньо схвалила запровадження ринку землі: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада схвалила в першому читанні законопроект №2178-10 про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні. Згідно з документом мораторій на продаж землі припинить діяти з 1 жовтня 2020 року, а купувати землю зможуть громадяни України, держави і територіальні громади. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

За законопроект проголосували 240 народних депутатів, 52 виступили «проти», 57 – утрималися, 16 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 227 голосів (і могла сама забезпечити ухвалення законопроекту), три нардепи голосували «проти» (Георгій Мазурашу, Сергій Нагорняк і Анна Скороход), 16 – утрималися, один не голосував, п'ятеро депутатів були відсутні.

Ще 13 голосів «за» дали позафракційні депутати, 7 депутатів виступили «проти», 8 – утрималися, 6 – не голосували. Решта фракцій і група запровадження землі не підтримали.

У «Опозиційній платформі – За життя» більшість нардепів були відсутні (в цей момент вони блокували парламентську трибуну), двоє голосували «проти», один не голосував. Від «Європейської солідарності» було 20 голосів «проти», троє депутатів не голосували і троє – були відсутні.

У «Батьківщині» 17 членів фракції виступили проти ініціативи, 7 – були відсутні. Група «За майбутнє» в основному утрималася при голосуванні (16 депутатів), троє були «проти», четверо не голосували. Утрималися також 17 депутатів «Голосу», один був відсутній, 2 нардепи не голосували.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки коштує гектар сільськогосподарської землі в країнах Європи та Північної Америки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: