Парламент вніс зміни до Земельного кодексу

Читать на русском
Закон спрямований на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки.

Парламент схвалив законопроект №0858 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» в повторному другому читанні.

За документ проголосували 362 нардепа під час ранкового пленарного засідання у четвер, 5 грудня.

Погоджувальна рада: за що фракції та група готові голосувати 3-6 грудняВерховна рада розгляне цього тижня законопроект про Держбюро розслідувань і проведе слухання щодо ринку землі.

Відзначимо, закон спрямований на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин.

Також передбачається вдосконалення процедури державної реєстрації земельних ділянок, прав на них, взаємодії Державного земельного кадастру та державного реєстру прав на нерухоме майно.

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, які унеможливлюють:

  • неправомірне заволодіння землями, в тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами;

  • захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, врожаю, інших матеріальних активів);

  • зупинку діяльності сільгосппідприємств внаслідок необґрунтованого накладання арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їхній виробничій діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).

Нагадаємо, Рада 8 скликання в кінці грудня відправила на доопрацювання зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству.

Раніше повідомлялося, що Кабмін запустить електронні довіреності для боротьби з рейдерством.

Також нагадаємо, 2 листопада набув чинності закон про боротьбу з рейдерством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: