Представник президента прокоментував протести через земельну реформу

Читать на русском
Аграрії не закликають до насильства, а на питанні земельної реформи часто просто піаряться політики.

Уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко заявив, що аграрії не закликають до насильства, а на питанні земельної реформи часто просто піаряться політики.

Про це він сказав під час пресмарафону у вівторок, 17 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Лещенко наголосив, що кожна людина має право висловити свою позицію, оскільки це передбачено КУ. Однак він зазначив, що на сьогоднішньому мітингу було занадто багато політичних прапорів.

«З того, що сьогодні я побачив біля Верховної ради, скажу відверто, дуже багато політичних прапорів, дуже багато націоналістичних груп і дуже мало аграріїв», - сказав Лещенко.

Ринок землі: вартість гектара в країнах Європи та Північної АмерикиРинок землі планують відкрити в Україні. Мінекономіки назвало приблизну вартість гектара, Слово і Діло вивчило досвід інших країн.

За його словами, комунікація з аграріями йде постійно та їх дуже хвилює той факт,«що навколо земельного питання дуже багато політиків сьогодні хочуть примазатися і використовувати це у своїх політичних цілях».

Лещенко додав, що аграрії проти політизації процесу та проти насильства.

«Аграрії здійснюють мирні зібрання і постійно це підкреслюють, тому, коли деякі політикани під ширмою захисту аграріїв намагаються своїми політичними гаслами вийти і сказати, як їм болить український народ – ми вже це проходили неодноразово», – сказав він.

Додамо, на мітингу проти продажу землі в Києві 17 грудня сталися сутички силовиків і активістів. За попередніми даними, затримали 26 людей – через сутички 17 правоохоронців постраждали, 2 шпиталізували.

У поліції інформують, що затримали «найактивніших учасників» інциденту.

Зазначимо, 4 грудня представники аграрного сектору почали безстрокову акцію протесту під стінами ВР проти відкриття ринку землі.

Згідно з опитуваннями більшість українців проти відкриття ринку землі. Підтримують ініціативу лише 22% респондентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: