Разумков анонсував, коли відбудеться земельний референдум

Читать на русском
Референдум щодо ринку землі та продажу землі іноземцям може відбутися до 2024 року, анонсував Разумков.

Референдум щодо ринку землі та продажу землі іноземцям може відбутися до 2024 року.

Про це сказав голова Верховної ради Дмитро Разумков в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Ринок землі: кому можна буде купувати землю та за яких умовУхвалений у першому читанні законопроект про ринок землі передбачає досить вільні квоти, прописує умови розстрочки на купівлю землі та визначає, які с/г землі не будуть продаватися.

За його словами, референдум відбудеться після того, як українське суспільство визначиться, що воно готово або ні дати можливість іноземцям купувати землю.

«Тоді цей ринок буде відкритий і для іноземців, але після референдуму. Плюс - буде перехідний етап, коли українські громадяни побачать, як працює ринок землі, і після цього, орієнтуючись уже не в міфах, а в тому, що бачать навколо себе, вони будуть визначатися, чи треба дозволяти, щоб до нас прийшли там французи, поляки. Давайте дочекаємось, коли буде ухвалений закон про референдум... Я думаю, що це може відбутись раніше 2024 року», – пояснив Разумков.

Також спікер спростував інформацію про те, що референдум відбудеться між першим і другим читанням, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

За словами Разумкова, наразі його перший заступник Руслан Стефанчук займається питанням підготовки закону про референдум.

Нагадаємо, ВР схвалила в першому читанні законопроект №2178-10 про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні.

«Слово і Діло» досліджувало, що передбачає законопроект.

Раніше президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: