Політичні тенденції-2020: які виклики чекають на Зеленського та Україну

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Найбільшим викликом для президента України Володимира Зеленського в 2020 році стане ризик економічної кризи, хоча, найімовірніше, такий сценарій можливий ближче до 2021 року. Про це в коментарі «Слово і Діло» наголосив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

На думку аналітика, цьогоріч президент зіткнеться з декількома викликами: економічним, військовим і політичним.

Валентин Краснопьоров не виключив, що ситуація з «Мінськом» залишиться в невизначеному стані.

«Начебто сторони й домовляються, але реально договору немає, немає результативного співробітництва з Москвою в цьому питанні», – зазначив експерт.

Також, на його погляд, теоретично можливо, що президент зважиться на переобрання уряду.

«Якоїсь миті Зеленський може втомитися очікувати якихось ефективних дій від уряду. Він визначив занадто завищені погляди на економічну політику. Однак це не може бути впроваджено так, як того хоче президент. Це може стати головним розчаруванням для Зеленського», – прокоментував Валентин Краснопьоров.

Політичний аналітик припустив, що в 2020 році рейтинги партії «Слуга народу» сильно просядуть.

«Вже буде відчуження рейтингів Зеленського і СН. Рівень підтримки президента буде відносно високим, хоча також поступово падатиме, але в партії СН рейтинги підуть стрімко на спад», – прокоментував політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

У коментарі порталу політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко наголосив, що Україні навряд чи варто розраховувати на «велике диво» у 2020 році.

Підсумки року: топ виконаних і провалених обіцянок ЗеленськогоВолодимир Зеленський в цьому році виконав 36 обіцянок, провалив – 23, ще понад 260 – залишається в процесі.

Олександр Мусієнко не виключив у 2020 році змін у складі Кабінету Міністрів України.

«Вірогідними претендентами на крісло прем'єра можуть бути Андрій Коболєв, Арсен Аваков, Максим Нефьодов або ще один невідомий досі успішний технократ. Тут все залежатиме від того, на кого зробить ставку президент: знову на молодого, професійного діяча з позаполітичних кіл або на прагматичний курс», – прокоментував Мусієнко.

Раніше «Слово і Діло» підбило підсумки, як українські політики виконували обіцянки в 2019 році. Ми виділили головні виконані й провалені зобов'язання глави держави.

Читайте, як Рада і Кабмін впоралися з дорученнями Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: