У Кабміні озвучили план деокупації Криму

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що для вирішення питання Криму Україні потрібен міжнародний формат, схожий на  Нормандський.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що для вирішення питання Криму Україні потрібен міжнародний формат, схожий на Нормандський.

Про це він заявив у четвер, 2 січня, пише пресслужба Кабміну.

За словами Кулеби, зараз триває обговорення питання Криму в двох форматах.

Деокупація на марші: як Україну готують до нового Нормандського форматуЗустріч у Нормандському форматі може відбутися вже наприкінці поточного місяця. Чи відбудеться прогрес у мирному врегулюванні ситуації на Сході України – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Перший - це міжнародні організації, коли ООН схвалює резолюції, ЮНЕСКО теж приймає резолюції та дистанційно вивчає ситуацію в Криму, Місія ООН в Україні проводить дистанційний моніторинг, Рада Європи теж приймає якісь рішення і намагається пробитися до Криму з візитом, Європейський Союз зберігає санкції. Другий формат - двосторонній, коли умовний Лавров кудись приїжджає і йому на переговорах заявляють, що ніколи не визнають незаконну окупацію Криму», - заявив Кулеба.   За його словами, потрібен і третій формат, який буде відрізнятися креативом, де «як в нормандському форматі велася б розмова щодо Криму».   «Ми спокійно до цього ставимося, але вважаємо, що спочатку нам потрібно визначитися, який формат ми хочемо, і навіть без Росії почати в ньому працювати. Тому що нам треба дискутувати, нам потрібна рефлексія по тому, яким буде шлях до деокупації Криму», - заявив віце-прем'єр.

Раніше у Зеленського назвали головні кроки по деокупації Криму.

Також нагадаємо, прем'єр Хорватії розповів про моделі для деокупацію Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: