У Зеленського назвали головні кроки щодо деокупації Криму

Читать на русском
Антон Кориневич, постійний представник президента України Володимира Зеленського в Криму, розповів про головні кроки деокупації півострова.

Антон Кориневич, постійний представник президента України Володимира Зеленського в Криму, розповів про головні кроки щодо деокупації півострова.

Про це він заявив на пресконференції в середу, 13 листопада.

За його словами, пріоритетною метою є законодавча робота, а саме розробка законопроектів.

Пуститися берега: як вийти з Мінських угод і почати гнути свою лініюВихід України з Мінських угод – тема, яка безумовно порушується у мейнстримі. Але для того, щоб діяти в цьому ключі, потрібні інтелект, характер, твердість і воля для ухвалення рішень такого градуса.

«Якщо ми говоримо про наші стратегічні цілі, то насамперед ми говоримо про напрямок законодавчої роботи. Це те, що, власне кажучи, є нашим повноваженням відповідно до закону України. Ми, дійсно, будемо намагатися ставати тим органом, який розробляє потрібні для Криму і кримчан законопроекти і вже певні напрацювання у нас є», - розповів він.

Також Кориневич зазначив, що представництво займатиметься розробкою законопроектів щодо захисту прав кримчан і уникнення дискримінаційного положення кримчан.

«Другий пріоритет - це інформаційна політика і зв'язок із громадянами, які проживають на тимчасово окупованих територіях, і дійсно важливо порушувати питання Криму як в наших загальнонаціональних ЗМІ, так і впливати і бути доступними на тимчасово окупованій території», - додав він.

Третім пріоритетом, за словами Кориневича, є загальні питання прав кримчан.

«Це може бути що завгодно. Або сприяння в отриманні паспорта, або тимчасового житла або якісь інші питання», - додав він.

Раніше парламент створив ТСК із відновлення територіальної цілісності.

Також нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала понад 200 вибухів на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: