Епіфаній закликав обговорити в Мінську утиски церкви в Криму

Читать на русском
Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав обговорити питання утисків української церкви в анексованому Криму на переговорах в Мінську.

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав обговорити питання утисків української церкви в анексованому Криму на переговорах в Мінську.

Про це повідомляє Радіо Свобода у четвер, 2 січня.   «Ми навіть зверталися до представників в Мінську, щоб вони це питання підняли на порядку денному під час переговорів Тристоронньої групи», - сказав митрополит.   Виявляється, ПЦУ раніше вже зверталася до президента Володимира Зеленського з проханням відреагувати на обмеження прав віруючих в Криму.   «Під час зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій я це питання порушив, дуже гостро підняв. Президент навіть записав це питання. Також і інші представники церков і релігійних організацій відзначали, що відбувається переслідування. Це і протестанти, і інші, і мусульмани навіть. Тому ми разом на це вказали президенту під час зустрічі. Також звертаємося і до уряду, і до Верховної ради, щоб вони належним чином звернули на це увагу», - заявив Епіфаній.   В кінці липня архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент заявив, що з собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в окупованому Сімферополі вкрали всі церковні речі Кримського єпархіального управління ПЦУ.   За словами архієпископа, поки він перебував на конференції з питань релігійної свободи у Вашингтоні, «міністр майнових і земельних відносин» анексованого Криму Анна Анюхина організувала під виглядом «внутрішнього ремонту» розгром церкви.   В кінці серпня більше 50 кримських прихожан ПЦУ звернулися до Комітету з прав людини ООН через захоплення окупантами останнього храму Кримської єпархії ПЦУ. Проблеми з російською стороною в Криму тривають й досі.

Раніше Епіфаній оголосив про юридичну ліквідацію УПЦ КП і УАПЦ.

Також нагадаємо, Епіфаній анонсував приїзд Вселенського патріарха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: