Україна стягнула перший штраф за порушення повітряного простору над Кримом

Читать на русском
Казахська авіакомпанія Euro-Asia Air сплатила Україні 136 тис. грн штрафу за порушення заборони на польоти до анексованого РФ Криму.

Казахська авіакомпанія Euro-Asia Air сплатила Україні 136 тис. грн штрафу за порушення заборони на польоти до анексованого РФ Криму.

Це перший такий випадок за час заборони польотів над півостровом.

Про це повідомляє АрміяІnform із посиланням на дані Державної авіаційної служби.

Літак Euro-Asia Air 8 серпня виконав політ у межах забороненої зони над Кримом. 7 листопада Державіаслужба винесла постанову про накладення штрафу за порушення в галузі цивільної авіації.

«На відміну від російських авіаліній, які щодня здійснюють близько ста зльотів-посадок у Криму і вперто не виплачують штрафи, казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти. Тож Державний бюджет України нещодавно поповнився на 136 тисяч гривень», — сказано у матеріалі.

Після окупації Криму Росією Україна у березні 2014 року закрила повітряний простір над усією територією півострова, оскільки більше не могла гарантувати безпеку польотів.

Відтоді зафіксовано понад 200 тис. порушень повітряного простору над Кримом. Суми штрафів за порушення лише цивільними літаками російських авіакомпаній сягнули 13 млрд грн. Проте за жодне з них ніхто так і не поніс фінансової відповідальності.

У Державіаслужбі сподіваються, що справа з казахською авіакомпанією стане прецедентною і призведе до початку процесу погашення штрафів росіянами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: