Денисова заявила про порушення прав кримських політв'язнів

Читать на русском
Адміністрація пенітенціарної установи Росії в Ростові-на-Дону систематично порушує права незаконно засуджених кримських татар Тимура Ібрагімова і Сервера Зекір'яєва.

Адміністрація пенітенціарної установи Росії в Ростові-на-Дону систематично порушує права незаконно засуджених кримських татар Тимура Ібрагімова і Сервера Зекір'яєва.

Про це заявила український омбудсмен Людмила Денисова у своєму Facebook.

Суд у РФ оголосив вирок кримськотатарському блогеру МемедеміновуПівденний окружний військовий суд Ростова-на-Дону в середу, 2 жовтня, засудив кримськотатарського журналіста і блогера Нарімана Мемедемінова, обвинуваченого в закликах до тероризму, до 2 років і 6 місяців позбавлення волі.

За її словами, адміністрація СІЗО відмовляється надавати необхідну медичну допомогу політв'язням. Крім цього Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону відмовив стороні захисту у наданні медичної допомоги Тимура Ібрагімова і Сервера Зекір'яєва.

«Тимур Ібрагімов - інвалід III групи - у нього відсутня одне око. Сервер Зекір'яєв має хронічний остеохондроз, радикуліт, ниркову недостатність і гіпертонію. Крім того, зараз, Сервер скаржиться запаленням лімфатичних вузлів на шиї і проблеми з судинами на ногах», - повідомила Денисова.

Український омбудсмен звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяні Москальковой терміново вжити заходи з проведення повного медичного обстеження, за результатами якого забезпечити надання необхідного лікування.

Нагадаємо, Євросоюз констатував погіршення ситуації з правами людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: