У Зеленського заявили, що полонені в Криму будуть включені в наступний етап обміну

Читать на русском
У представництві президента України в АР Крим обіцяють, що кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення.

У представництві президента України в АР Крим обіцяють, що кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті представництва.

«Цінність людського життя і водночас невідворотність покарання для злочинців, які такі життя забирали, мають бути найважливішими для нашої держави. Ми впевнені, що покарання за злочини, здійснені Російською Федерацією через своїх агентів або в Києві під час подій Революції Гідності, або ж в Криму та на території Донецької та Луганської областей і загалом України — відбудеться. Винні понесуть відповідальність», — запевнили у відомстві.

«Протягом останніх кількох днів звучали питання щодо звільнення політичних бранців, що перебувають на території окупованого Криму та РФ. Можемо впевнено заявити, що робота зі звільнення триває - сьогодні відбувся перший етап, анонсований Президентом України, на черзі наступні кроки. Кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення», — повідомили у представництві президента.

«Жоден громадянин України, кримський татарин чи українець, не забутий. Боротьба за кожного нашого громадянина продовжується. Дякуємо за внесок кожного в нашу спільну боротьбу за звільнення бранців Кремля. Спільними зусиллями звільнимо кожного і звільнимо Крим», — підсумували у представництві.

Нагадаємо, на Донбасі завершилося взаємне звільнення утримуваних осіб.

В ході обміну полоненими на КПВВ Майорське були звільнені 76 українців.

Раніше ЗМІ повідомили, що українській стороні передали 81 людину, а в «ЛДНР» вирушили 139 осіб. При цьому з обох сторін були люди, які відмовилися повертатися.

Також стало відомо, що Україна передала сепаратистам п'ятьох ексберкутівців і бразильського найманця Рафаеля Лусваргі, засудженого до 13 років в'язниці, а також низку громадян Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: