У МЗС РФ розповіли про відповідь за санкції США щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Відповідні заходи Російської Федерації за американські санкції щодо енергетичного проекту Північний потік - 2 не торкнуться бізнесу США  та інвесторів, які співпрацюють з Росією.

Відповідні заходи Російської Федерації за американські санкції щодо енергетичного проекту «Північний потік - 2» не торкнуться бізнесу США та інвесторів, які співпрацюють з Росією.

Про це 25 грудня заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков.

За словами високопоставленого дипломата, в якості відповіді Москва може розширити список американців, яким заборонений в'їзд в Росію, повідомляє «Інтерфакс». «Відповідь буде знайдена, вона може бути в формі розширення наших стоп-листів на в'їзд в Росію», - додав Рябков.

Заступник міністра зазначив, що американські списки з обмеження на в'їзд в США часто стають відомі громадськості, в Росії немає такої практики. Як підкреслив Рябков, ті, хто просував санкційні ініціативи, не можуть розраховувати на вільну подорож до Росії. Вони дізнаються про це в момент запиту відповідної візи, додав дипломат.

23 грудня голова уряду Росії Дмитро Медведєв доручив опрацювати заходи у відповідь на санкції США, що стосуються газопроводу «Північний потік - 2». Також він назвав санкції США способами антиконкурентної боротьби.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік. У нього включені в тому числі кошти на «протидію Росії», санкції проти «Північного потоку - 2» і військова допомога Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: