Компанія-підрядник «Північного потоку-2» призупинила роботи

Читать на русском
Компанія, яка багато років працює з Газпромом, вирішила не продовжувати будівництво через санкції.

Трубоукладальник російського газопроводу «Північний потік-2» – швейцарська компанія Allseas – призупинила виконання робіт.

Про це зазначено в заяві компанії.

Згідно з повідомленням компанія вирішила не продовжувати будівництво через санкції, які закладені в оборонний бюджет США. В цьому бюджеті також передбачені санкції проти «Північного потоку-2».

«Allseas діятиме відповідно до положень законодавства і сподівається отримати необхідні нормативні, технічні, екологічні роз'яснення від влади США», – зазначено в заяві.

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет країни на 2020 фінансовий рік, в якому передбачені санкції щодо Росії за декількома пунктами. Зокрема, санкції запроваджуються щодо газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

За даними ЗМІ, обсяг оборонного бюджету США становить $738 млрд.

Раніше повідомлялося, що в оборонний бюджет США на 2020 рік включено виділення військової допомоги Україні в розмірі 300 млн доларів. У програму входить летальна зброя – крилаті ракети для берегової оборони і протикорабельні ракети.

Детальніше про проєкт «Північний потік-2» і його прихильників – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: