У Кремлі відреагували на санкції США проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Санкції США проти газопроводу Північний потік-2 є порушенням міжнародного права і зразком нав'язування неконкурентоспроможної продукції.

Санкції США проти газопроводу «Північний потік-2» є порушенням міжнародного права і зразком нав'язування неконкурентоспроможною продукції.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков у середу, 18 грудня, пише ТАСС.

Санкції США проти «Північного потоку-2»: якими будуть збитки та що це дасть УкраїніКонгрес США затвердив санкції проти компаній, причетних до будівництва Північного потоку-2 й Турецького потоку.

«Такі дії є, напевно, безпосереднім порушенням міжнародного права, ідеальним прикладом недобросовісної конкуренції та поширення свого штучного домінування на європейські ринки, нав'язування європейським конкурентам дорожчої і неконкурентоспроможної продукції - більш дорогого природного газу», - сказав Пєсков.

Він підкреслив, що такі обмежувальні заходи з боку США не влаштовують ані Москву, ані Берлін, ані Париж.

Також журналісти поцікавилися, чи може ухвалення санкцій вплинути на запуск газопроводу. У відповідь на це питання Пєсков заявив, що російська сторона виходить з того, що будівництво проєкту буде завершено.

17 грудня сенат США проголосував за оборонний бюджет країни в розмірі $ 738 млрд, куди включені санкції проти газопроводу «Північний потік - 2» і військова допомога Україні.

Бюджет передбачає запровадження обмежень проти газопроводу «Північний потік-2» в якості заходів для «захисту» європейської енергетичної безпеки. Також в документі йдеться про збільшення на 3,1% витрат на фінансування нових ініціатив у боротьбі з конкуренцією і погрозами з боку Росії та Китаю.

У «Нафтогазі» подякували друзям в Україні і за кордоном за підтримку санкцій проти газопроводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: