Німеччина розкритикувала санкції США проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Німеччина розкритикувала американські санкції, запроваджені за будівництво російського газопроводу Північний потік-2.

Німеччина розкритикувала американські санкції, запроваджені за будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це пише DW.

Заступниця речника німецького уряду Ульріке Деммер наголосила, що Федеральний уряд відкидає такі екстериторіальні санкції. За її словами, США завдають удару німецьким та європейським підприємствам та втручаються у внутрішні справи.

Деммер зауважила, що зважаючи на переговори між Україною та Росією щодо транзиту російського газу через Україну до ЄС, «такі американські заходи, які передусім покликані захищати Україну, є особливо незрозумілими».

В Соціал-демократичній партії також не згодні із санкціями.

«Цей односторонній крок є тягарем для двосторонніх відносин. Запроваджені США санкції не завадять завершити роботу щодо «Північного потоку-2», натомість лише затримають її», – сказав зовнішньополітичний речник СДПН Нільс Шмід.

Як повідомлялось, трубоукладальник російського газопроводу «Північний потік-2» – швейцарська компанія Allseas – призупинила виконання робіт.

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет країни на 2020 фінансовий рік, в якому передбачені санкції щодо Росії за декількома пунктами. Зокрема, санкції запроваджуються щодо газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Детальніше про проєкт «Північний потік-2» та його прихильників – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: