Санкції проти «Північного потоку-2» і допомога Україні: США схвалили оборонний бюджет

Читать на русском
Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2020 рік, який включає положення про санкції щодо компаній, що беруть участь в будівництві «Північного потоку-2».

Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2020 рік, який включає положення про санкції щодо компаній, що беруть участь в будівництві «Північного потоку-2».

Про це в Facebook повідомив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Американський Сенат тільки що підтримав законопроєкт, яким затверджується оборонний бюджет США на 2020 рік (NDAA). Також ним впроваджуються обов'язкові санкції щодо компаній і осіб, які прокладають труби на будівництві «Північного потоку-2» або допомагають це робити», - написав Коболєв.

Він підкреслив, що законопроєкт підтримали 86 сенаторів, 8 проголосували проти.

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Глава правління «Нафтогазу» уточнив, що законопроєкт вступає в силу після підписання його президентом Трампом. За цього словами, це може відбутися протягом декількох днів.

Коболєв додав, що після цього компанії, задіяні на будівництві «Північного потоку-2», повинні будуть завершити роботи протягом найближчого часу або опиняться під санкціями США.

«Спасибі нашим друзям в Україні та за кордоном за підтримку на цьому шляху. Ще один важливий крок зроблений. Працюємо далі», - підсумував Андрій Коболєв.

Відзначимо, що за даними Reuters обсяг оборонного бюджету США становить $738 млрд.

Раніше повідомлялося, що в оборонний бюджет США на 2020 рік включено виділення військової допомоги Україні в розмірі 300 млн доларів. У програму входить летальна зброя - крилаті ракети для берегової оборони і протикорабельні ракети.

Детальніше про проєкт «Північний потік-2» і його прихильників – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: