Агента НАБУ затримано за підозрою в провокації хабара

Читать на русском
Агент НАБУ був затриманий сьогодні, 29 листопада, під час спроби передачі хабаря першому заступнику Голови Державної Міграційної служби Діні Пімаховій.

Агент НАБУ був затриманий сьогодні, 29 листопада, під час спроби передачі хабаря першому заступнику Голови Державної Міграційної служби Діні Пімаховій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається, впродовж декількох місяців агент НАБУ, син колишньго народного депутата від Партіі Регіонів, Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішеннь по легалізації в Україні громадян В‘єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності.

Діна Пімахова, як законослухняна громадянка, звернулась із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар. Після чого правоохоронцями було проведено комплекс оперативно - розшукових заходів по документуванню злочинної групи, йдеться в заяві.

В результаті, під час спроби передати першу частину хабаря у розмірі 15 тисяч долларів США, агент НАБУ був затриманий на місці скоєння злочину співробітниками СБУ. 

Злочинні дії агента НАБУ по провокуванню підкупу службової особи підпадають під відповідальність передбачену 370 ст. Кримінального Кодексу - провокація підкупу. 

Тривають слідчі дії.

У НАБУ не отримували обіцяного Мельничуком компромату на фармакологічну мафіюНародний депутат присягався, що передасть у НАБУ документи щодо корупційної діяльності Бориса Літовського, але поки цього не зробив.

Згодом народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив інформацію щодо обшуку в НАБУ, який проводить Служба безпеки України.За його даними обшук нібито пов’язаний з незаконними прослуховуваннями, які проводили детективи НАБУ.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру одеському мільярдерові Вадиму Альперіну, який запропонував працівнику Бюро 800 тисяч доларів хабара.

Нагадаємо, «Слово і Діло» дізналося, за закриття якої справи працівникові НАБУ пропонували 800 тисяч доларів хабара.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: