Службові квартири для Мін'юсту: НАБУ перевірить платіжні доручення

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива про надання тимчасового доступу до документів Держказначейства.
ЖК Озерний гай Гатне

Суд надав детективами Національного антикорупційного бюро тимчасовий доступ до документів Державної казначейської служби України у межах справи про придбання Міністерством юстиції службового житла.

Таке рішення 13 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи розслідують можливе придбання Мін'юстом за завищеними цінами службових квартир у житловому комплексі «Озерний гай Гатне». 19 грудня 2016 року Мін'юст уклав 47 договорів із ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент» на придбання житла. Вже 21 грудня Мін'юст перерахував 73,83 мільйона гривень як передоплату. Середня вартість придбаного відомством житла склала 25 386 гривень за квадратний метр. Зазначається, що Мін'юст придбав квартири з оздобленням, сантехнічними приладами та кухонними гарнітурами, вартість яких становила від 66 до 110 доларів (від 1738 до 2896 гривень) за квадратний метр.

Проведеним аналізом цін на ринку нерухомості України встановлено значне завищення ціни придбаного Мін'юстом службового житла у КУА «Крістал Ессет Менеджмент» у порівнянні з цінами на аналогічне нерухоме майно. Середня вартість квадратного метра квартир у житловому комплексі «Озерний гай Гатне» станом на грудень 2016 року становила 15 000 грн. Як наслідок, службовими особами Міністерства юстиції України було придбано квартири за завищеною ціною та відповідно з бюджету було надмірно сплачено кошти в сумі понад 20 млн грн.

Детективи встановили, що Мін'юст розраховувався за ці квартири зі свого рахунку у Держказначействі. Тому детективи просили суд надати доступ до платіжних доручень, які Міністерство направило до казначейства. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в цій справі НАБУ отримало доступ до документів забудовника ЖК «Озерний гай Гатне».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: