НАБУ розслідує переплату Мін'юстом за службові квартири

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розслідують можливу переплату Мін'юстом за службові квартири в Київській області.

Детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження за фактом можливої ​​розтрати 31,6 мільйона гривень посадовими особами Міністерства юстиції на придбанні службових квартир.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в клопотанні детектива НАБУ, 19 грудня 2016 року Мін'юст уклав 47 договорів із ТОВ «КУА «Кристал Ессет Менеджмент» на придбання житла в селі Гатне Київської області на вул. Свободи, 1-А, ЖК «Озерний гай Гатне». Вже 21 грудня Мін'юст перерахував 73,83 мільйона гривень як передоплату. Середня вартість придбаного відомством житла склала 25 386 гривень за квадратний метр. Зазначається, що Мін'юст придбав квартири з оздобленням, сантехнічними приладами та кухонними гарнітурами, вартість яких становила від 66 до 110 доларів (від 1738 до 2896 гривень) за квадратний метр.

У Бюро встановили, що на сайтах компаній-забудовників зазначено, що ціна житла в новобудовах села Гатне становить від 10 460 до 18 300 гривень за квадратний метр. Водночас вартість квадратного метра в ЖК «Озерний гай Гатне» становить від 10 500 до 16 038 гривень за квадратний метр. Детективи порівняльним аналізом вартості аналогічних квартир у цьому ж будинку, квартири в якому були реалізовані Мін'юсту, встановили, що Міністерство придбало квартири за ціною, завищеною приблизно на 10 860 гривень за квадратний метр. Таким чином, Мін'юст міг переплатити за квартири 31,58 мільйона гривень.

У зв'язку з цим детективи НАБУ провели тимчасовий доступ до документів Мін'юсту про купівлю зазначених квартир. Надалі з метою визначення ринкової вартості купленого житла призначена судова будівельно-оціночна експертиза, проведення якої доручили експертам ДНДЕКЦ МВС України.

2 серпня від експерта до НАБУ надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, а саме переліку видів та якості оздоблювальних покриттів конструктивних елементів квартир. У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів КУА «Кристал Ессет Менеджмент». Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, журналісти Slidstvo.info з'ясували, що Мін'юст придбав за завищеною ціною квартири в ЖК «Озерний гай Гатне».

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ розслідувати «незаконне збагачення» нардепа Геращенка.   Раніше Бюро розпочало слідство у справі можливого незаконного збагачення народних депутатів Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: