НАБУ розслідує продаж Одеською облрадою дачі Маразлі

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ведуть слідство за фактами можливого продажу за заниженою вартістю комплексу будівель в Одесі.
дача Маразліфото: forshmag.me

Національне антикорупційне бюро розслідує продаж за заниженою вартістю Одеською обласною радою комплексу будівель, серед яких архітектурна пам'ятка дача Маразлі.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи розслідують факт відчуження 3 вересня 2018 року службовими особами Одеської облради на користь ТОВ «Крок вперед» комплексу будівель за заниженою вартістю в Одесі за адресою Лідерсівський бульвар, 13. У НАБУ встановили, що у 2017 році між фірмою «Крок вперед» та Одеською облрадою було укладено договір оренди вказаного комплексу будівель. Надалі компанія проводила капітальний ремонт деяких будівель за згодою облради. Через це суттєво збільшилась вартість комплексу. Після цього ТОВ «Крок вперед» викупило ці будівлі.

Пізніше компанія частину будівель комплексу внесла до статутного капіталу нової фірми ТОВ «Бульвар 1906». Її засновниками були «Крок вперед» (81,64% статутного капіталу), Оксана Ткач (0,01%) і Михайло Шмучкович (18,35%). Людина з останнім ПІБ з 23 грудня 2014 року до 12 листопада 2015 року очолював Одеську облраду. Пізніше Оксана Ткач викупила частки у статутному капіталі Шмучковича і фірми «Крок вперед».

Вказаний комплекс будівель був заарештований ВАКС за клопотанням НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж Нацагентством з розшуку та менеджменту активів землі на Одещині. Також детективи розслідують передачу земель військового аеродрому в Одесі. Крім того, у Бюро ведуть слідство щодо розтрати коштів Львівського бронетанкового заводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: