У Києві почали асфальтувати Шулявський міст

Читать на русском
Будівельники почали асфальтувати новий Шулявський шляхопровід у Києві. Рух автомобілів по ньому планують запустити вже наступного тижня.

Будівельники почали асфальтувати новий Шулявський шляхопровід у Києві. Рух автомобілів по ньому планують запустити вже наступного тижня.

Про це повідомила пресслужба Київської міськдержадміністрації в неділю, 22 грудня.

«Втомлений» Шулявський міст: чому проєкт дорожчає, а терміни гальмують7 жовтня мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження, яким збільшив кошторис на реконструкцію Шулявського моста до 1,05 млрд грн.

Відзначається, що підрядник дає 10 років гарантії на експлуатацію асфальтного покриття, яке кладуть на площі близько 5000 квадратних метрів. Асфальтобетон укладають на сучасне гідроізоляційне покриття, яке успішно використовують під час будівництва мостів і шляхопроводів у країнах Європи.

«У наступні дні - 23-26 грудня - будуть асфальтувати підходи до мосту з боку вулиць Вадима Гетьмана й Олександра Довженка. Після цього відбудуться технічні випробування шляхопроводу. На ньому встановлять спеціальне обладнання, щоб вимірювати прогини мосту і статичні та динамічні навантаження на нього. Для випробування залучать вісім 30-тонних автомобілів, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що робиться усе для того, щоб запустити рух автомобілів по Шулявському шляхопроводу вже в кінці наступного тижня.

Нагадаємо, на початку грудня була встановлена ​​остання секція Шулявського мосту. Прогін вагою 540 тонн підняв і виставив у проектне положення голландський супердомкрат.

Також ЗМІ повідомляли, що вартість ремонту Шулявського мосту піднялася до 1 млрд гривень, з яких 716 млн виділено на будівельні роботи, а решту коштів - на обладнання та інші витрати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: