АМКУ за допомогою НАБУ викрив змову на ремонті Шулявського мосту

Читать на русском
Національне бюро допомогло Антимонопольному комітету у викритті змови на тендері з ремонту одного зі столичних мостів.

Антимонопольний комітет України завдяки інформації Національного антикорупційного бюро викрив змову двох комерційних фірм під час тендеру з ремонту Шулявського шляхопроводу, а також ще двох об'єктів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«За спотворення результатів тендеру Київське обласне територіальне відділення АМКУ наклало на них штраф на загальну суму майже 262 млн грн та заборонило брати участь у публічних закупівлях упродовж найближчих трьох років. Дані, які стали підґрунтям для рішення АМКУ, детективи Національного бюро здобули під час досудового розслідування можливих зловживань при реконструкції Шулявського шляхопроводу, зокрема, йдеться про відомості, що вказували на можливу пов'язаність учасників закупівлі – ТОВ «Північно-український будівельний альянс» та ТОВ «Спецбуд-Плюс», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, АМКУ знайшов змову цих компаній іще на двох тендерах: будівництва корпусу Інституту Амосова та реконструкції гімназії № 59 імені Бойченка в Голосіївському районі Києва. Таким чином фірми загалом оштрафували на суму в майже 262 млн грн: за реконструкцію Шулявського мосту кожна з компаній отримала штраф у 56 млн грн; за будівництво корпусу Інституту Амосова фірму «Північно-український будівельний альянс» оштрафували на 56,16 млн грн, «Спецбуд-Плюс» – на 63,19 млн грн; а за реконструкцію гімназії – штраф у 15,29 млн грн на кожну компанію.

Нагадаємо, як встановили журналісти програми «Схеми», переможцем тендеру з ремонту Шулявського мосту стала фірма, яка пов'язана з народним депутатом, забудовником Максимом Микитасем. Фірма «Північноукраїнський будівельний альянс» належить помічнику нардепа Андрію Якусевичу. Більше того, інше підприємство «Спецбуд-Плюс», яке конкурувало з компанією помічника Микитася, подало документи, які мають ознаки підробки.

Крім того, самі торги мають ознаки узгодженості, оскільки пропозиція фірми «Спецбуд-Плюс» було лише на 1000 грн дорожчою, аніж компанії помічника нардепа. У зв'язку з цим в АМКУ запідозрили змову на цьому тендері, а пізніше почали офіційне розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: