У США обґрунтували обвинувачення проти Трампа

Читать на русском

Юридичний комітет Палати представників Конгресу США у своєму звіті щодо імпічменту обґрунтував причини висунення обвинувачень проти президента Дональда Трампа.

Звіт комітету, який налічує 658 сторінок, оприлюднено в понеділок, 16 грудня.

«Ми не можемо покладатися на наступні вибори як на засіб протистояння протиправним діям президента в той час, як президент загрожує чесному проведенню виборів. Ми повинні діяти негайно», - йдеться в документі.

Як наголошується, в обох статтях імпічменту, затверджених Юридичним комітетом, - щодо зловживання владою і перешкоджання розслідуванню Конгресу - президент Трамп обвинувачується в тому, що «поставив свої - особисті - політичні інтереси вище за національну безпеку, наші вільні і чесні вибори і нашу систему стримування і противаг" .

«Він вчинив зловмисні дії, які й надалі здійснюватиме, якщо його не зупинити», - йдеться у звіті.

На думку членів Комітету, звернення Трампа з проханням про іноземне втручання у вибори 2020 року і наступні спроби його адміністрації заблокувати розслідування Палати представників є причиною для імпічменту.

Пояснюючи актуальність його оголошення, автори звіту відзначили, що напередодні виборів у наступному році Трамп «обрав певну модель поведінки" і «швидше за все, продовжуватиме цей шлях».

У звіті також сказано, що особистий адвокат Трампа їздив в Україну, щоб «сприяти фіктивному розслідуванню щодо діяльності політичних конкурентів президента».

Нагадаємо, Юридичний комітет Палати представників США схвалив дві статті імпічменту Трампу - за зловживання владою, а також за перешкоджання Конгресу. У середу, 18 грудня, очікується розгляд питання про імпічмент Палатою представників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: