У США почалися нові слухання з імпічменту Трампа

Читать на русском
У юридичному комітеті палати представників США стартували нові слухання з імпічменту президента.

У Вашингтоні стартували слухання у юридичному комітеті палати представників США щодо конституційних підстав для імпічменту президента.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми бачили в реальному часі, як президент Трамп попросив Росію зламати [сервер] політичних опонентів. На наступний день російська військова розвідка зробила спробу зламати [сервер] його політичного опонента [Гілларі Клінтон]», - сказав голова комітету Джерролд Надлер, відкриваючи слухання.

Коли Міністерство юстиції, за словами Надлера, намагалося з'ясувати, наскільки іноземний уряд порушив наші закони, президент Трамп вжив надзвичайних і безпрецедентних заходів для перешкоджання розслідуванню, включаючи ігнорування повісток, наказ створити неправдиві записи, публічні нападки на свідків і залякування їх.

Трамп також «прямо і відверто залучив іноземне втручання в наші вибори», сказав голова юридичного комітету. Для цього «послав своїх агентів, щоб дати зрозуміти, що це те, чого він хотів і вимагав».

Сьогодні юридичний комітет має заслухати свідків-правознавців: професорів права з Гарвардського університету - Ноя Фельдмана, зі Стенфордської юридичної школи - Памелу Карлан, з Університету Північної Кароліни - Майкла Герхарда, Джонатана Турли з Університету Джорджа Вашингтона.

Нагадаємо, у США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: