САП порушила справу щодо двох депутатів

Читать на русском
Щодо нардепа Валерія Дубіля й депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова зареєстроване кримінальне провадження.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

САП розпочала кримінальне провадження проти нардепа Валерія Дубіля та депутата Чернігівської облради Олега Авер'янова за фактом шахрайських дій і незаконного збагачення.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив адвокат Сергій Панасюк, пише Кореспондент.

Валерій ДубільНародний депутат України

За його інформацією, депутатів підозрюють у скоєнні шахрайських дій, незаконному заволодінні майном підприємств (рейдерство), декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Зазначається, що кримінальне провадження було зареєстроване у відповідь на заяву бізнесмена Олександра Головача, інтереси якого представляє адвокат. За словами Панасюка, його клієнт протягом декількох років вів спільний агробізнес із Дубілем та Авер'яновим у Чернігівській області, а депутати з метою інвестування в цей проект позичали в Олександра Головача гроші.

«Загальна сума позичених коштів становить 2 мільйони 265 тисяч доларів США. Однак депутати не вносили ці фінансові зобов'язання у свої електронні декларації, чим порушили, зокрема, антикорупційне законодавство», – сказав адвокат.

Крім того, заявив Панасюк, у 2018 році 75% частки в статутному капіталі юросіб агрохолдингу, що належить Головачу, незаконно опинилися у власності депутатів.

«У липні за підробленими протоколами нотаріус і державні реєстратори внесли зміни до складу засновників компанії «Промбудінновація», агрогосподарств «Богданівське», «Оріон-СКТ» та «Прилуцьке», а також замінили директорів. Таким чином, Олександр Головач позбувся не лише агроактивів, але й позичених Дубілю та Авер'янову грошей», – підкреслив Сергій Панасюк.

Проведення досудового розслідування, за словами адвоката, зрештою, було доручене детективам НАБУ.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Чернігівської обласної ради, керівником місцевого осередку Радикальної партії Олегом Авер'яновим.

Нагадаємо, прокурори САП вручили обвинувальний акт вісьмом фігурантам справи про заволодіння коштами бюджету Одеси при купівлі будівель заводу «Краян», у тому числі міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: