СБУ викрила механізм привласнення 20 млн гривень чиновниками КМДА

Читать на русском
Гроші були перераховані зловмисникам нібито за програмне забезпечення, яке, на думку експертів, не відповідає умовам договору.

Чиновників одного з комунальних підприємств КМДА спіймали на розкраданні коштів з міського бюджету Києва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в понеділок, 16 грудня.

Оперативники і слідчі встановили, що чиновники фальсифікували розробку програмного забезпечення на мільйони гривень, виділених у рамках цільової програми інформатизації Електронна столиця.

Чиновники комунального підприємства у змові з керівництвом компанії-розробника підробили документи про проведені приймальні випробування. Чиновники перерахували зловмисникам понад 20 мільйонів гривень за «програмне забезпечення», яке, відповідно до проведених експертиз, не відповідає умовам договору.

У рамках відкритого кримінального провадження директору комунального підприємства і його заступнику, а також керівнику фірми-розробника повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення або розтрата чужого майна, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше в Києві на хабарі затримали відразу двох чиновників. Один чиновник вимагав хабар у розмірі 100 тисяч гривень, другий вимагав та отримав 52,5 тисячі гривень. Слідство триває.

Також повідомлялося, що поліцейські затримали за хабарі двох голів ОТГ. Чиновники «вирішували" за гроші земельні питання. Тепер їм загрожує до десяти років в'язниці з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: