Суд обрав запобіжний захід судді, підозрюваному в отриманні хабара

Читать на русском
Вищий Антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП та детектива НАБУ обрав запобіжний захід судді Зарічного районного суду м. Суми Миколі Шершаку.

Вищий Антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП та детектива НАБУ обрав запобіжний захід судді Зарічного районного суду м. Суми Миколі Шершаку, підозрюваного в отриманні 2 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Так, суд застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави розміром 153,6 тис. гривень. Крім того, на суддю покладено ряд процесуальних обов’язків.

Поміж іншого, прокурором САП до Вищої ради правосуддя скеровано клопотання про відсторонення вказаного судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 7 листопада суддю Шершака викрили на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

В рішенні вказується, що до Зарічного райсуду Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутька за керування автомобілем у нетверезому стані. Після чого, суддя Шершак нібито попросив у Шатька гроші за непритягнення його до відповідальності у цій адміністративній справі, а також в аналогічній щодо нього, яка має поступити до його суду з Голосіївського райсуду Києва.

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були суддею отримані. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого догляду. З метою забезпечення можливої спецконфіскації майна підозрюваного судді Шершака детектив і прокурор просили суд накласти арешт на його майно, зокрема: 4 земельні ділянки, житловий будинок і автомобіль Nissan X-Trail. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, заарештувавши 3 земельні ділянки, авто і будинок.

Також детектив і прокурор просили накласти арешт на речові докази, а саме скляну банку з-під зеленого горошку і систему відеофіксації прибудинкової території судді Шершака. Суддя це клопотання також задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: