Україна та Грузія домовилися про створення стратегічної Ради

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленсікй і прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахар підписали угоду про створення стратегічної Ради високого рівня.

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахар підписали угоду про створення стратегічної Ради високого рівня.

Про це повідомляють пресслужби ОПУ та адміністрації грузинського уряду в п'ятницю, 13 грудня.

«Діяльність стратегічної Ради охоплюватиме чотири основних напрямки - політичний, торгово-економічний, військовий і культурно-гуманітарний. Групами, створеними за кожним напрямом, керуватимуть відповідні міністри, що забезпечить ведення всеосяжного двостороннього діалогу», - відзначили в пресслужбі уряду Грузії.

Лідери двох країн відзначили, що підписання подібних угод ще раз підкреслює готовність обох країн підняти на більш високий рівень відносини.

Оформлення договору передували переговори Гахара із Зеленським як віч-на-віч, так і в розширеному форматі, на яких із грузинської сторони також були присутні голова МЗС Давид Залкаліані і радник прем'єра з міжнародних питань Іраклій Чіковані. Сторони ще раз підкреслили двосторонні дружні відносини, які мають принести обом державам конкретні результати.

У пресслужбі Зеленського повідомили, що під час зустрічі також обговорювалися можливості посилення взаємодії двох країн у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції, а також в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН і Ради Європи.

Раніше Україна і Молдова підписали меморандум щодо поставок газу.

Також нагадаємо, Грузія стала головуючою країною в Раді Європи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: