США та ЄС закликали опозицію і владу Грузії до діалогу

Читать на русском
Посольство США і представництво Євросоюзу в Грузії закликали сторони розпочати діалог для пошуку виходу з ситуації, що склалася після провалу конституційної реформи виборчої системи
Фото «Новости-Грузия».

Посольство США і представництво Євросоюзу в Грузії закликали сторони розпочати діалог для пошуку виходу з ситуації, що склалася після провалу конституційної реформи виборчої системи.

Про це сказано у поширеній спільній заяві диппредставництв.

Протести в Грузії: що важливо для України та хто постраждає від заборони польотів з РФНа акції протесту в Тбілісі 24 червня по різними оцінками зібралося від тисячі до двох тисяч осіб. Про події в Грузії і висновки для України, поговорили з експертами.

У заяві наголошується, що влітку США і ЄС сприйняли ініціативу про прискорений перехід до повністю пропорційних парламентських виборів як важливий крок грузинської демократії.

«Несподіване припинення цього процесу минулого четверга посилило недовіру і підвищило напруженість у відносинах між партією при владі та іншими політичними силами, а також громадянським суспільством. З урахуванням ситуації, що склалася ми вважаємо, що необхідно негайно почати роботу по відновленню довіри на основі спокійного і шанобливого діалогу між урядом, усіма політичними партіями і громадянським суспільством з метою пошуку шляху, який буде прийнятний для всіх», - сказано в заяві.

Посольство США і представництво ЄС в Грузії також відгукнулися на масштабний мітинг опозиції, під час якого було оголошено про початок «повного пікетування парламенту».

Нагадаємо, влітку в Грузії також відбулися протести.

Експерти розповіли «Слово і Діло», що важливо для України через протести в Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: