У Грузії звільнили всіх затриманих під час протестів

Читать на русском
Міський суд Тбілісі звільнив 37 демонстрантів, затриманих 18 листопада під час антиурядової акції протесту біля будівлі грузинського парламенту.
Ілюстративне фото.

Міський суд Тбілісі звільнив 37 демонстрантів, затриманих 18 листопада під час антиурядової акції протесту біля будівлі грузинського парламенту.

Також суд ухвалив рішення перенести на 20 листопада розгляд адміністративних справ щодо протестувальників, які були затримані під час розгону демонстрації біля парламенту Грузії. Після оголошення рішення всі активісти були звільнені з зали суду, пише «Новости-Грузия».

Раніше всім затриманим було оголошено звинувачення за статтями про «непокору законним вимогам правоохороних органів» та «дрібне хуліганство».

Нагадаємо, у Тбілісі спецназ розігнав протестувальників під парламентом.

Раніше 18 листопада грузинський спецназ відтіснив опозиціонерів від будівлі парламенту в Тбілісі. Зокрема, поліція застосувала сльозогінний газ, а також водомети і кийки. Крім цього, поліцейські розблокували всі входи до парламенту країни для підтримання його працездатності.

14 листопада грузинський парламент не зміг ухвалити поправки до конституції, які передбачають перехід від змішаної системи виборів парламенту до пропорційної. Низка депутатів правлячої партії «Грузинська мрія» заявили про вихід з неї. Після цього перед будівлею парламенту почалися акції протесту опозиціонерів, громадських об'єднань та їх прихильників.

Проти уряду об'єдналися всі опозиційні сили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: