У Грузії поновилися акції протесту

Читать на русском
Тисячі мітингувальників вийшли на вулиці Тбілісі. Учасники акції збираються під будівлею грузинського парламенту.

У Грузії поновилися антиурядові акції протесту. Учасники обурені через відхилення парламентом виборчої реформи.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу» в неділю, 17 листопада.

Тисячі мітингувальників вийшли на вулиці Тбілісі. Учасники акції збираються під будівлею грузинського парламенту. Акцію протесту зібрали понад 20 політичних партій, включаючи найбільші опозиційні сили Єдиний національний рух і Європейська Грузія.

11 років по тому: підсумки війни для РФ, Грузії та уроки для УкраїниМЗС України в день одинадцятої річниці початку збройної агресії РФ проти Грузії засудив розв'язану Росією війну.

Демонстранти вимагають ухвалити виборчу реформу, яка передбачає проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою в 2020 році. Також учасники протесту вимагають відставки прем'єр-міністра Георгія Гахарія, якого вважають відповідальним за силовий розгін попередніх акцій протесту.

Члени опозиційних партій і громадські активісти пікетували всі входи до парламенту, щоб не дати можливість працювати депутатам.

«Не розходимося і починаємо повне пікетування парламенту, тому що цей орган втратив свою функцію. Ця ніч покаже, на що ми здатні», - лідер колишньої правлячої партії Єдиний національний рух, екскандидат у президенти Грузії Григол Вашадзе.

Він закликав учасників мітингу використовувати «всі радикальні інструменти, передбачені конституцією і законодавством, щоб повернути Грузію громадянам».

Раніше Грузія оцінила збитки від заборони на авіасполучення з Росією.

Також нагадаємо, Грузія виступила проти відновлення Росії в ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: