У Грузії поновилися масові протести

Читать на русском
Лідери опозиції запевняють, що протест носить мирний характер і буде тривати до тих пір, поки влада не прислухається до мітингувальників.

У Тбілісі поновилися масові протести, опозиція проводить нову акцію.

Про це повідомляє Sputnik Грузія.

Зазначається, що акція-хода переміститься до парламенту країни на проспекті Руставелі, де почнеться пікетування будівлі, для того, щоб у вівторок представники «Грузинської мрії» не змогли зайти і провести засідання.

«Об'єднана опозиція в понеділок проводить у Тбілісі нову акцію: анонсовані хода, мітинг та відновлення пікетування парламенту», - йдеться у повідомленні.

Також лідери опозиції запевняють, що протест носить мирний характер і буде тривати до тих пір, поки влада не прислухається до мітингувальників.

Один з лідерів «Європейської Грузії» Давид Бакрадзе заявив, що партії домовилися, що частина учасників акції залишиться біля парламенту протягом всієї ночі. Потім акція продовжиться у вівторок вранці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Грузії спалахнули протести через відмову від виборчої реформи, яка передбачає проведення в 2020 році парламентських виборів за пропорційною системою. Крім того, протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Георгія Гахарія і позачергових парламентських виборів за пропорційною системою в умовах тимчасового уряду.

Як повідомлялося, 21 листопада, у Тбілісі сталися сутички між демонстрантами і поліцією поблизу будівлі грузинсього уряду. Протестувальники намагалися повісити замок на вхід в адміністрацію. Мобілізована поліція не давала їм такої можливості, у результаті чого сталося зіткнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: