Порошенко відреагував на підозру про держзраду

Читать на русском
П'ятий президент Петро Порошенко прокоментував відкриття ДБР справи стосовно нього за статтею про держзраду через підписання Мінських угод.

П'ятий президент Петро Порошенко прокоментував відкриття ДБР справи стосовно нього за статтею про держзраду через підписання Мінських угод.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Скасування недоторканності Порошенка: які мотиви та чи будуть наслідкиПарламентська фракція Слуга народу голосуватиме за зняття депутатської недоторканності з п'ятого президента України.

«Я прокоментую це як ще одне підтвердження подвійних стандартів Російської Федерації. З одного боку, російський лідер їде в Париж, де говорить про необхідність імплементації Мінських угод. З іншого боку, через свої агентурні можливості, які реалізуються через представників команди Януковича...», - говорить політик.

При цьому він зазначив, що порушуючи кримінальні справи, його намагалися притягти до відповідальності «і за дії України через деблокування Керченської протоки, незважаючи на рішення Гамбурзького трибуналу, і за наказ перейти в контрнаступ у червні 2014 року, і за підписання Мінських угод, як реалізацію мирних ініціатив президента Порошенка, і за націоналізацію ПриватБанку, який на той час виступав насосом щодо дестабілізації банківської системи країни».

«Залишилося тільки порушити справу проти Порошенка за створення в Україні своєї автокефальної церкви, і буде вже повний комплект», - додав експрезидент.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань почало розслідування можливої державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод.

П'ятий президент України зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах. Йдеться про держзраду у зв'язку з корупційними злочинами, придбанням телеканалу «Прямий», зловживанні владою, легалізації незаконних доходів від продажу заводу «Кузня на Рибальському», на який накладено арешт, а також інцидентом в Керченській протоці.

При цьому офіційно Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у жодній справі, а фігурує як свідок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: