У ДБР підтвердили проведення розслідування проти Порошенка

Читать на русском
ДБР почало розслідування можливої державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод.

Державне бюро розслідувань почало розслідування можливої державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод.

Як інформує пресслужба ДБР, слідчі центрального апарату ДБР почали досудове розслідування можливого злочину Порошенко під час підготовки і проведення переговорів 11-12 лютого 2015 за змістом документа «Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод».

Стосовно Порошенка відкрили справу через мінські угодиДержавне бюро розслідувань (ДБР) України порушило кримінальну справу стосовно колишнього українського лідера Петра Порошенка.

У ДБР зазначили, що розслідування проводиться за попередньої кваліфікації 1 ч. ст.111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України) Кримінального кодексу України.

Раніше стало відомо, що ДБР України порушило кримінальну справу стосовно колишнього українського лідера Петра Порошенка.

Колишній президент України зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах. Йдеться про держзраду у зв'язку з корупційними злочинами, придбанням телеканалу «Прямий», зловживанні владою, легалізації незаконних доходів від продажу заводу «Кузня на Рибальському», на який накладено арешт, а також інцидентом в Керченській протоці.

При цьому офіційно Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим по жодній справі, а фігурує як свідок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: