В Європарламенті розкритикували провадження щодо Порошенка

Читать на русском
Європейські політики і дипломати розкритикували нове кримінальне провадження ДБР щодо експрезидента, лідера «Євросолідарності» Петра Порошенка.

Європейські політики і дипломати розкритикували нове кримінальне провадження ДБР щодо експрезидента, лідера «Євросолідарності» Петра Порошенка за підписання мінських угод.

Про це в Тwitter написав член Європейського парламенту, віце-спікер литовського Сейму Пятрас Ауштрявичюс.

Політик закликав українську владу припинити політично вмотивовані кроки для тиску на своїх опонентів.

«Висловлюю глибоке занепокоєння через порушення кримінальної справи проти Петра Порошенка, яке відкрило ДБР за можливу державну зраду, в результаті підписання комплексу заходів щодо виконання мінських угод. Закликаю всяким чином уникати політично мотивованих кроків!», - заявив представник Європарламенту.

Напередодні дії ДБР засудив колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт. У своєму коментарі він порівняв Зеленського з Януковичем, тому що обидва переслідують опозиційних лідерів за допомогою вигаданих кримінальних справ.

«Янукович посадив Тимошенко у в'язницю за підробленими звинуваченнями, і тепер Зеленський, схоже, прагне зробити те ж саме. Це Україна в найгіршому вигляді. Сором!», - зазначив Карл Більдт напередодні.

Нагадаємо, більше 70% українців підтримують зняття недоторканності з Порошенка.

Раніше повідомлялося, що колишній президент України зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: