Стосовно Порошенка відкрили справу через мінські угоди

Читать на русском
Державне бюро розслідувань (ДБР) України порушило кримінальну справу стосовно колишнього українського лідера Петра Порошенка.

Державне бюро розслідувань (ДБР) України порушило кримінальну справу стосовно колишнього українського лідера Петра Порошенка.

«Державне бюро розслідувань сьогодні почало кримінальне провадження за фактом державної зради Петром Порошенком під час підписання Мінських угод», - написав у своєму Telegram-каналі юрист Андрій Портнов у вівторок, 10 грудня.

Справа була порушена за заявою Портнова.

Прессекретар ДБР Анжеліка Іванова підтвердила інформацію про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за статтею держзрада через підписання мінських угод у 2015 році.

«Дійсно відкрито відкрите провадження за заявою за фактом можливого скоєння державної зради Порошенком під час підписання мінських угод», - повідомила вона.

Колишній президент України зараз фігурує в ще 13 кримінальних справах. Йдеться про держзраду у зв'язку з корупційними злочинами, придбанням телеканалу «Прямий», зловживанні владою, легалізації незаконних доходів від продажу заводу «Кузня на Рибальському», на який накладено арешт, а також інцидентом в Керченській протоці.

При цьому офіційно Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим по жодній справі, а фігурує як свідок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: