ДБР надали доступ до паспортів Порошенка

Читать на русском
Суд задовольнив клопотання ДБР і надав групі слідчих дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні МЗС.

ДБР отримало доступ до паспортних даних дипломатичного та службового паспорта експрезидента Петра Порошенка, що перебувають у Міністерстві закордонних справ.

Про це йдеться в рішенні Печерського суду від 22 листопада, опублікованому в Реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив клопотання ДБР і надав групі слідчих дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні МЗС. А саме: до даних службового паспорта громадянина України для в'їзду до України і виїзду з України, паспортних даних дипломатичного паспорта і всі документи, які були надані і складені при оформленні та видачі.

Раніше в рамках розслідування щодо відпочинку п'ятого президента України на Мальдівах суд надав слідчим ДБР доступ до інформації про суми заробітної плати, доходи і сплачені Порошенком страхові внески за 5 років.

У партії «Європейська солідарність» заявили, що рішення суду про дозвіл на вивчення інформації про доходи Порошенка не має сенсу, оскільки всі декларації експрезидента за останні роки перебувають у відкритому доступі.

Раніше в ДБР відзвітували про провадження щодо Порошенка.

Також нагадаємо, адвокат Порошенка відреагував на звинувачення ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: