Трамп повідомив про незгоду американців з імпічментом

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп 24 листопада заявив, що велика частина американців не підтримує ініційований Демократичною партією США процес імпічменту.

Президент США Дональд Трамп 24 листопада заявив, що велика частина американців не підтримує ініційований Демократичною партією США процес імпічменту.

«Тепер опитування показали дуже серйозну незгоду з імпічментом, особливо в тих, хто вагається (з думкою. - ред.) Штатах. 75% проти 25%. Спасибі вам!»- написав він у своєму Twitter.

22 листопада представник Білого дому Хоган Гідлі заявив, що Трамп вітає можливий розгляд імпічменту в сенаті. При цьому президент США чекає в якості свідків свого опонента на майбутніх виборах, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера, автора скарги, що поклала початок цій ситуації, і главу розслідування про імпічмент Адама Шиффа.

Якщо палата представників оголосить президенту імпічмент, сенат повинен провести судовий процес над главою держави. Щоб усунути Трампа з посади, потрібно, щоб дві третини сенаторів визнали його винним у злочині. При цьому республіканці, які контролюють більшість у сенаті, імпічмент не підтримують.

Демократи почали процес імпічменту проти Трампа, підозрюючи його в тому, що він затримав військову допомогу Україні і вимагав в обмін провести розслідування проти Джо і Хантера Байденів. Палата представників ухвалила резолюцію на підтримку імпічменту 31 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: