У РФ проти змін Мінських угод

Читать на русском
Заяви України про підготовку змін до Мінських угод – провокація, яка може спричинити за собою ускладнення ситуації на Донбасі.

Заяви України про підготовку змін до Мінських угод – провокація, яка може спричинити за собою ускладнення ситуації на Донбасі.

Про це у четвер, 12 грудня, заявив повпред Росії в контактній групі щодо України Борис Гризлов.

«Подібні заяви носять провокаційний характер і здатні ускладнити ситуацію на Донбасі. Знову підкреслю: жодних змін у Мінських домовленостях не буде і бути не може. Вся робота і контактної групи, і Нормандського формату спрямована на їх виконання», - цитує його «РІА Новини».

Він зазначив, що ці домовленості непорушні. Це стосується й переліку заходів, а також послідовності їх виконання. Крім того, Гризлов додав, що Києву варто думати про виконання своїх зобов'язань за угодами, а не про їх зміну.

«Будь-які київські заяви про перегляд Мінських домовленостей приносять Україні тільки шкоду, і за попередні роки в цьому можна було неодноразово переконатися», - підкреслив повпред.

Напередодні, 11 грудня, представник Києва в політичній підгрупі Олексій Резніков повідомив, що до наступної зустрічі «нормандської четвірки» Україна підготує поправки до Мінських угод.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини вітає пропозиції президента України щодо змін Мінських домовленостей.

Нагадаємо, учасники зустрічі «нормандської четвірки» 9 грудня домовилися щодо низки питань і ухвалили підсумкове комюніке.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: