Пристайко назвав альтернативи Мінським угодам

Читать на русском
Вадим Пристайко заявив, що альтернативою Мінським угодам може бути операція з підтримання миру.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що альтернативою Мінським угодам може бути операція з підтримання миру.

За його словами, у МЗС є «папка з варіантом номер два, на випадок якщо варіант номер один не працює».

Мінські домовленості: як виконують та ігнорують угоди щодо ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має сприяти виконанню Мінських угод. Про те, як виконуються попередні мирні домовленості, поговорили з експертами.

«Я вже багаторазово говорив, що це може бути операція з підтримання миру. Мінським процесом вона не передбачена. І навіть коли лідери її обговорюють, виникає справедливе запитання: так, ми виходимо з Мінських угод? Тобто я не сказав нічого «антимінського», навпаки, лідери давно вже обговорюють можливість змін, які передбачають можливість місії з підтримання миру», - сказав він у інтерв'ю РБК-Україна.

Водночас міністр додав, що якщо цей варіант не спрацьовує, наприклад, Росія блокує рішення Радбезу ООН і місія не виникає, тоді, очевидно, дипломатична система отримує третій варіант.

«І у нас у запасі є ще кілька варіантів, які вимальовувалися вже президенту в загальних рисах», - додав Пристайко.

Нагадаємо, раніше Пристайко казав, що альтернатива Мінським угодам – ідеї миротворчої місії ООН.

Як відомо, після розведення сил у Петрівському і Золотому розведення планують почати в районі Богданівки, далі – ще на чотирьох ділянках і вздовж всієї лінії розмежування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: