СБУ викрила чиновників на сприянні рейдерському захопленню житлового будинку

Читать на русском
Співробітники СБУ викрили посадових осіб Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Херсонській області на сприянні в рейдерському захопленні недобудованого житлового будинку.

Співробітники СБУ викрили посадових осіб Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Херсонській області на сприянні в рейдерському захопленні недобудованого житлового будинку.

Про це пише пресслужба відомства в середу, 11 грудня.

За інформацією спецслужби, чиновники незаконно здійснили опис і арешт корпоративних прав комерційної структури. Товариство зводило багатоквартирний будинок, який знаходився в процесі будівництва для здачі в експлуатацію. Під штучним приводом співробітники Управління державної виконавчої служби занизили експертну оцінку об'єкту та передали на реалізацію до держпідприємств «сетам».

Правоохоронці задокументували, що чиновники в інтересах фірм наближених до кримінальних кіл регіону організували відчуження нерухомості за вартістю приблизно в 10% реальної вартості недобудови. Через дії зловмисників могли постраждати інтереси громадян, що інвестували у будівництво житла.

За матеріалами СБУ, відповідні підприємства ініціювали процес повернення корпоративних прав законному власнику.

У рамках розпочатого кримінального провадження начальнику Олешківського районного відділу і старшому державному виконавцю Корабельного районного відділу ДВС Херсонської області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва почав розглядати справу скандально відомого київського забудовника Олега Репи. Йому інкримінують вчинення злочинів відразу за восьми статтями Кримінального Кодексу. За самовільне будівництво, службове підроблення, підроблення документів, розтрату чужого майна в особливо великих розмірах, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, Репі «світить» до 15 років за гратами із конфіскацією майна. Як з'ясувала журналіст Любов Величко, до будівельних афер, за які збираються судити Репу, причетний також нардеп фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: