Печерський суд відмовив представнику ЖК «Шевченківський квартал» у заміні «упередженого» прокурора

Читать на русском
Печерський суд відмовив забудовнику Репі замінити упередженого прокурора у справі про шахрайство під час будівництва ЖК Шевченківський квартал.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Галина Матійчук відмовила підозрюваному у шахрайстві під час будівництва ЖК «Шевченківський квартал» Олегу Репі у задоволенні заяви про заміну прокурора, передає «Слово і Діло».

Олег Репа подав заяву до суду про відвід прокурора Генеральної прокуратури України Олександра Новікова, звинувативши його в упередженому ставленні.

«Прокурор не відповідає критеріям прокурора, бо є обставини, які свідчать про його упередженість», - заявив у ході засідання адвокат Олега Репи – Олег Паламарчук.

Адвокати вважають, що саме через дії прокурора раніше суд відмовив Олегу Репі, і не визнав його потерпілим у справі про шахрайство під час будівництва ЖК «Шевченківський квартал». Натомість прокурор виніс забудовнику Репі підозру, і зараз він має сплатити державі 7,6 млн грн застави.

«8 квітня 2019 року відбулося виділення матеріалів кримінального провадження. Прокурор просив обрати запобіжний захід – тримання під вартою. 10 квітня, коли був затриманий Репа, був проведений обшук автомобілів Репи, за вказівкою прокурора вилучили всі автомобілі, які не мають відношення до справи. Належать автомобілі не Репі, а його дружині», - зазначив захисник Репи.

Нагадаємо, офіційно Олег Репа – безробітний. Його дружина Тетяна заявляє, що за фахом є юристом, але місце роботи називати відмовляється.

«Застава 7,6 мільйони гривень не була внесена, тобто, Репа не виконав рішення суду. Зневага до суду – це достатня підстава про зміну запобіжного заходу? Про це ми говорили у квітні, - зазначив прокурор Олександр Новіков. - А у травні ми знайшли нові докази стосовно дій Олега Репи. 200 стаття КПК говорить про те, що прокурор зобов’язаний подати клопотання про більшжорстку міру запобіжного заходу. 23 травня ми надали суду докази того, що злочинні дії Олегом Репою продовжуються».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: