Кличко запропонував замінити скандального забудовника ЖК «Шевченківський квартал» і легалізувати будівництво

Читать на русском

Протягом півторагодинної зустрічі керівництво міста розібрало ситуацію і запропонувало замовнику будівництва – КНУБА – допомогти легалізувати дві нелегально побудовані секції житлового комплексу.

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся із інвесторами незаконного довгобуду ЖК «Шевченківський квартал».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Зустріч відбулася 26 червня у кабінеті заступника голови Київської міської державної адміністрації – В`ячеслава Непопа, за участі директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександра Свистунова та проректора Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА) Олександра Хоменка.

Активісти просили Віталія Кличка провести повний аудит будівництва ЖК «Шевченківський квартал» та знайти нового забудовника – замість ВКФ «Фарби України», які стали фігурантами кількох кримінальних проваджень стосовно шахрайських дій під час будівництва цього житлового комплексу.

Інвестори ЖК «Шевченківський квартал» зустрілися з Кличком, Непопом та представником КНУБА в КМДАСлово і Діло

Протягом півторагодинної зустрічі керівництво міста розібрало ситуацію і запропонувало замовнику будівництва – КНУБА – допомогти легалізувати дві нелегально побудовані секції житлового комплексу.

«КНУБА має забрати весь житловий комплекс на свій баланс. Потім ми допоможемо привести документи в порядок, знайдемо нового забудовника, який і добудує цей житловий комплекс», - підсумував обговорення Олександр Свистунов.

Оскільки раніше КНУБА не хотіла брати участі у добудові ЖК, Кличко почав прямо тиснути на керівництво вишу: «Ви нам допоможете, бо інакше ці люди (інвестори ЖК «Шевченківський квартал» - Ред.) перетворять ваше життя на пекло, - звернувся Кличко до проректора КНУБА. – Або ви допоможете нам разом вирішувати проблему, або КМДА разом з інвесторами створюватимуть проблеми для вас».

Мер запросив ректора КНУБА на зустріч до мерії. За попередньою домовленістю, 27 червня до кінця дня керівництво КНУБА має проаналізувати проблему та домовитися про конкретну дату зустрічі.

Нагадаємо, напередодні, 25 червня, кілька сотень інвесторів скандальних «недобудов Войцехівського» пікетували КМДА та Адміністрацію Президента із вимогою допомогти у вирішенні їхньої проблеми. В тому числі, на цьому мітингу були постраждалі інвестори ЖК «Шевченківський квартал».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: