Адвокат Порошенка відреагував на звинувачення ДБР

Читать на русском
Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань відреагував на звинувачення ДБР стосовно експрезидента. Про це він заявив під час брифінгу у вівторок, 19 листопада.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань відреагував на звинувачення ДБР стосовно експрезидента.

Про це він заявив під час брифінгу у вівторок, 19 листопада.

ДБР підготувало підозру Порошенку: що пишуть у соцмережахПідозра Петру Порошенку підготувало Держбюро розслідувань. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.

За словами правозахисника, в «юридично нікчемних» звинуваченнях проти Порошенка ДБР перейшло всі рамки законності, і відповідні заяви вже передані до ГПУ і до ДБР.

«Я вже в своєму блозі назвав це все конвульсіями Державного бюро розслідувань. Йдеться про те, що в суспільстві обговорюють підозру, якої ніхто не бачив», - зазначив Головань, додавши, що відомо тільки про інформацію про проєкт підозри, а самого проєкту підозри ніхто не оприлюднив.

«Ми на основі практики Європейського суду з прав людини звернулися до ДБР з заявами, клопотаннями про закриття кримінальних проваджень. Зокрема, в цьому кримінальному провадженні, яке стосується призначення членів Вищої ради правосуддя», - сказав він.

За його словами, ДБР необхідних дій не вчинила, клопотання не розглянуло.

«Ми оскаржили їхню бездіяльність до суду. Шевченківський районний суд 15 листопада ухвалив рішення, яким зобов'язав ДБР наше клопотання розглянути. І, як ми бачимо, буквально за кілька днів з'явилася інформація про проєкт підозри», - додав він.

Адвокат підкреслив, що ДБР не бажає ухвалювати рішення.

«Чому так? Тому що тоді б довелося слідчим, які розслідують цю кримінальне провадження і навіть підготували проєкт повідомлення про підозру, коментувати документи, які підтверджують, що п'ятий президент Петро Порошенко під час призначення членів Вищої ради правосуддя діяв абсолютно законно», - сказав Головань.

Нагадаємо, 19 листопада Порошенко знову проігнорував допит у військовій прокуратурі.

Також відзначимо, ГПУ вивчає підозру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: