У ДБР відзвітували про провадження щодо Порошенка

Читать на русском
Вже були допитані 562 свідка, спрямований 431 запит, отримано 205 тимчасових доступів до речей і документів.

Про хід досудових розслідувань щодо експрезидента Петра Порошенка відзвітували в ДБР.

Про це повідомляє сайт відомства в середу, 20 листопада.

За інформацією слідчих, щодо Порошенка відкрито 13 кримінальних проваджень.

ДБР підготувало підозру Порошенку: що пишуть у соцмережахПідозра Петру Порошенку підготувало Держбюро розслідувань. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.

Вже були допитані 562 свідка, спрямований 431 запит, отримано 205 тимчасових доступів до речей і документів. Призначено 35 експертиз, в тому числі 27 експертиз у кримінальному провадженні за фактом проходу Керченської протоки українськими кораблями.

Також було накладено арешти на акції і майновий комплекс ЗАТ «Кузня на Рибальському», а також на рахунки екснардепа і голови КМДА, нині формального власника телеканалу «Прямий» Володимира Макеєнка в сумі 31 млн євро.

Крім того, направлено 20 запитів про міжнародну допомогу, з них 14 - у рамках кримінального провадження по незаконне переправлення через держкордон України з використанням завідомо підроблених документів. При цьому запити про правову допомогу в Росію не направлялися ні по одному із проваджень.

Сам Порошенко лише три рази з'явився на допити, а 20 разів - не з'явився. За твердженням ДБР, на допитах він не допомагав слідчим у встановленні істини у справі.

«Наприклад, на питання слідчого про обставини укладання угоди з купівлі-продажу акцій заводу «Кузня на Рибальському» на суму близько 300 млн доларів п'ятий президент України повідомив, що йому про це нічого не відомо», - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко не з'явився на проведення психофізіологічного дослідження з допомогою поліграфа в кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і надалі відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, під час продажу зазначеного заводу.

ДБР також нагадує, що до ГПУ спрямований проект повідомлення про підозру Порошенку в справі за фактом неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травня поточного року.

Раніше повідомлялося, що адвокат Порошенка відреагував на підозру ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: