Набули чинності зміни до Податкового кодексу для анбандлінгу «Нафтогазу»

Читать на русском
Набули чинності зміни до Податкового кодексу для анбандлінга НАК Нафтогаз. Документ у вівторок був оприлюднений.

Набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу для анбандлінгу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Документ у вівторок був оприлюднений у виданні «Голос України».

Для виконання зобов'язань по відділенню оператора ГТС передбачено до 2021 року звільнити від ПДВ операції з передачі з балансу платника податку на баланс іншої юридичної особи майна, що знаходиться у держвласності в складі магістральних газопроводів, і всіх об'єктів і споруд, пов'язаних єдиним технологічним процесом.

«Нафтогаз» vs «Газпром»: історія судових тяжб у Стокгольмському арбітражіНафтогаз і Газпром судяться в Стокгольмському арбітражі з 2014 року. Поки в української компанії перемог більше.

Відповідно до закону, до 2022 року відкладається установка касового методу визначення дати виникнення податкових зобов'язань та податкового кредиту за операціями з поставки/придбання майна, яке перебуває у держвласності, в складі магістральних газопроводів, і всіх об'єктів і споруд.

Також у документі прописано, що до 2021 року відкладається виключення з визначення поставки товарів - операції з надання (передачі) і повернення за договором позики природного газу, що використовується для забезпечення діяльності з транспортування природного газу магістральними газопроводами, якщо ці операції проводяться з метою відокремлення оператора ГТС .

Нагадаємо,президент Володимир Зеленський підписав відповідний проект закону №2359-1 у понеділок, 9 грудня. Верховна рада прийняла цей закон у другому читанні 3 грудня. За основу документ нардепи підтримали 14 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: