Меркель проведе окремі зустрічі з Путіним і Зеленським у Парижі

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель проведе на полях паризького саміту в Нормандському форматі  9 грудня двосторонні зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель проведе на полях паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня двосторонні зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомила в п'ятницю журналістам заступник представника уряду ФРН Ульріке Деммер.

«На цю мить запланована коротка двостороння зустріч з Путіним на 15:00, на 15:30 - із Зеленським. О 16:00 пройде робоче засідання, о 19:00 - спільна пресконференція», - сказала вона.

При цьому Деммер не змогла уточнити, які саме питання Меркель буде обговорювати на зустрічі з Путіним. «Я не можу випереджати події», - сказала вона. За її словами, є «широкий спектр тем» для обговорення.

Сама канцлер у середу говорила, що планує порушити тему розслідування вбивства грузинського громадянина в Берліні наприкінці серпня. Генпрокуратура ФРН раніше повідомила, що не виключає причетності «державних інстанцій» Росії до організації цього вбивства. Деммер на брифінгу процитувала слова Меркель з цього приводу.

Відповідаючи на питання, які очікування в офіційного Берліна від саміту, Деммер сказала: «Федеральний уряд сподівається на новий імпульс у мирному процесі і на згоду щодо подальших кроків».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Раніше Зеленський назвав теми, які має намір обговорити на саміті «нормандської четвірки» в Парижі.

Як відомо, саміт «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: