Путін і Зеленський зможуть обговорити питання транзиту газу в Парижі – Пєсков

Читать на русском
Президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський зможуть в ході двосторонньої зустрічі в Парижі обговорити проблемні питання щодо транзиту російського газу в Європу через Україну.

Президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський зможуть в ході двосторонньої зустрічі в Парижі обговорити проблемні питання щодо транзиту російського газу в Європу через Україну, проте спочатку повинні пройти грунтовні переговори на робочому рівні.

Про це в п'ятницю, 29 листопада, заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Дедлайн – 13 грудня: чи укладуть контракт із РФ та в чому провина «Нафтогазу»Дедлайн для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу до Євросоюзу територією України – 13 грудня.

Найближчими місяцями Київ повинен завершити імплементацію європейських енергетичних норм «Якщо будуть проблемні питання, то президенти зможуть провести зустріч в Парижі, де вони матимуть можливість двосторонньої зустрічі», - сказав він.

За словами Пєскова, в даний час здійснюються інтенсивні контакти з питання продовження транзиту. Давати оцінку їх підсумками поки рано, зазначив він.

«Йде двосторонній процес, про це домовилися Путін і Зеленський по телефону», - нагадав прессекретар глави держави.

Пєсков не став обговорювати розмір знижки на газ для України. «В ході комерційних переговорів говорити зі сторони про якісь цифри було б невірно і нерозумно. Давайте дочекаємося підсумків цих контактів», - сказав він в п'ятницю, 29 листопада, журналістам.

25 листопада «Нафтогаз України» запропонував «Газпрому» укласти новий контракт по транзиту палива, який би відповідав європейським стандартам.

Чинний контракт на транзит газу з Росії до Європи через Україну припиняє дію 31 грудня 2019 року. В даний час Москва і Київ за посередництва Єврокомісії проводять консультації про можливе укладення нової угоди, поки сторони домовленості не досягли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: