Зеленський має намір обговорити в Парижі конкретні терміни повернення Донбасу

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче обговорити на зустрічі в Нормандському форматі конкретні терміни щодо повернення Донбасу під контроль Києва.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче обговорити на зустрічі в Нормандському форматі конкретні терміни щодо повернення Донбасу під контроль Києва.

Про це він заявив на спільному брифінгу з прем'єром Чехії Андрієм Бабішем.

«Я хочу говорити про повернення, деокупацію Донбасу з якимись більш-менш чіткими термінами. Ми про це будемо говорити, я буду піднімати це питання», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що зустріч в Нормандському форматі, після того як він був заблокований з 2016 року, це успіх.

«Ми повинні розуміти, що ми повинні вирішити питання війни на Донбасі дипломатичним шляхом. Цей шлях починається з переговорів. Нормандський формат - це перш за все переговори на вищому рівні. Зараз дуже серйозно готуємося до цієї зустрічі», - заявив він.

Нагадаємо, саміт «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі. У ньому, разом з Путіним і Зеленським, візьмуть участь канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон.

12 листопада експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив на п'ятому щорічному політичному форумі «Астана Клуб», що запропонував організувати зустріч між президентами Росії та України. У Кремлі, своєю чергою, підкреслили, що говорити про можливість двосторонньої зустрічі Путіна і Зеленського рано і зараз зроблений акцент на підготовці до саміту в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: